Spring til indhold
Hjem » Nyheder » Hjælp Bornholms Havvind – skriv under på dette opråb til Klimaminister Dan Jørgensen!

Hjælp Bornholms Havvind – skriv under på dette opråb til Klimaminister Dan Jørgensen!

Oktober 2020

Initiativgruppen for Bornholms Havvindmøllepark sætter i dag gang i en underskriftsindsamling med et opråb til Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen om at ophæve arealreservationen på Rønnebakke, et område 8-10 km fra Bornholms sydkyst. Uden ophævelsen af arealreservationen kan arbejdet med udviklingen af Bornholms folkeejede kystnære havvindmøllepark nemlig ikke komme videre.

Vi er mange, der mener, at det haster med konkret klimahandling nu, og at det er vigtigt, at den grønne omstilling er demokratisk og folkeligt forankret – og det er lige præcis det, vores initiativ er et bidrag til: En folkeejet kystnær havvindmøllepark, der står klar til at producere strøm til Bornholm og andre allerede fra år 2025. 

Vil du være med til at hjælpe vores initiativ videre, så skriv under her på dette opråb til vores Klimaminister: 

Kære Dan Jørgensen. 

Tøv ikke! Danmark har brug for hurtig og konkret klimahandling. En gruppe borgere og virksomheder på Bornholm står klar til at tage ansvar og handle nu og etablere en folkeejet kystnær havvindmøllepark på Rønnebakke klar til drift allerede i år 2025; området Rønnebakke er ikke i spil til de havvindsprojekter, Staten planlægger at udbyde, så derfor har du muligheden for at få sat ekstra skub på den grønne omstilling lige nu og det endda med befolkningen med ombord. Så ophæv arealreservationen på Rønnebakke! Gør det nu!

Med venlig hilsen,

Alle os, der ønsker en demokratisk og folkeligt forankret grøn omstilling NU